Wij zijn 8 t/m 18 mei op vakantie! 

Hoe wij duurzaamheid boven op onze lijst zetten bij Veel Soeps

Bij Veel Soeps is duurzaamheid niet zomaar een modewoord; het is een kernwaarde die ten grondslag ligt aan alles wat we doen. Van de keuze van onze ingrediënten tot de manier waarop we onze soepen bereiden en serveren, elk aspect van onze bedrijfsvoering is doordrongen van een diep respect voor onze planeet en haar toekomst. Hier zijn enkele concrete stappen die we nemen om onze impact op het milieu te minimaliseren en een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschap en de wereld.

Lokale en seizoensgebonden ingrediënten

Wij geloven in de kracht van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Niet alleen leveren ze de meest verse en smaakvolle producten voor onze soepen, maar door lokaal in te kopen, verminderen we ook onze koolstofvoetafdruk aanzienlijk. Transport is een grote boosdoener als het gaat om CO2-uitstoot, dus door de afstand te beperken die ons voedsel moet afleggen van boerderij naar keukentafel, dragen we bij aan een gezondere planeet.

Duurzame verpakkingen

We zijn ons bewust van het probleem van plastic vervuiling en zetten ons in voor het gebruik van duurzame verpakkingsopties. Onze soepen worden geserveerd in biologisch afbreekbare of composteerbare containers, en we moedigen onze klanten aan om hun eigen herbruikbare kommen mee te nemen door kortingen en andere incentives te bieden.

Afvalminimalisatie

Voedselverspilling is een wereldwijd probleem met verreikende milieugevolgen. Bij Veel Soeps streven we ernaar om ons afval tot een minimum te beperken. Overgebleven soepen worden gedoneerd aan lokale liefdadigheidsinstellingen, waardoor we niet alleen afval verminderen, maar ook degenen in onze gemeenschap ondersteunen die het het hardst nodig hebben.

Duurzaamheid als levenswijze

Duurzaamheid bij Veel Soeps is meer dan alleen een beleid; het is een levenswijze. We erkennen dat we slechts één onderdeel zijn van een veel groter ecosysteem en nemen onze verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor onze planeet zeer serieus. Door bewuste keuzes te maken in hoe we ons bedrijf runnen, hopen we niet alleen heerlijke soepen te leveren, maar ook een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.