Wij zijn 8 t/m 18 mei op vakantie! 

Veel Soeps in de seizoenen: Hoe wij onze soepen afstemmen op het ritme van de natuur

Terwijl het karakteristieke Nederlandse landschap van Nijmegen zich door de seizoenen beweegt, beweegt Veel Soeps mee. We nemen je graag mee op een culinaire reis die de cyclus van de natuur respecteert en viert. Hier is hoe wij ervoor zorgen dat onze soepen vers, smaakvol en seizoensgebonden blijven, het hele jaar door.

Lente: een nieuw begin

De lente brengt een nieuwe oogst en een overvloed aan verse ingrediënten. Denk aan knapperige groenten, jonge bladgroenten en verse kruiden. We introduceren lichtere soepen, vaak met een heldere bouillonbasis, die het ontwaken van de natuur weerspiegelen.

Zomer: zonnige smaken

Zodra de zomer aankomt, schakelen we over naar ingrediënten die het beste groeien onder de stralende zon. Rijke tomaten, zoete paprika's en pittige kruiden sieren ons menu. Onze zomerse soepen zijn vaak koeler en frisser, perfect voor die warme dagen.

Herfst: warmte en comfort

De bladeren veranderen van kleur en de lucht wordt kouder, wat betekent dat het tijd is voor hartverwarmende soepen. Ingrediënten als pompoen, aardappel en linzen worden de sterren van het seizoen. Deze soepen zijn dikker en vullender, ideaal om je van binnenuit op te warmen.

Winter: voedend en rijk

Wanneer de winter zijn intrede doet, draait alles om voedende en diepe smaken. We gebruiken stevige groenten die de kou kunnen weerstaan, samen met kruiden en specerijen die zowel warmte als comfort bieden.

Lokaal, vers en duurzaam

Het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten betekent niet alleen dat onze soepen smaakvoller zijn, maar ook dat ze duurzamer zijn. Door lokaal en in het seizoen te kopen, verminderen we onze koolstofvoetafdruk en ondersteunen we de lokale boeren en producenten van Nijmegen. Het is een win-win situatie voor iedereen. Bij Veel Soeps zijn we er trots op dat we het ritme van de natuur volgen. We geloven dat dit niet alleen zorgt voor betere smaken, maar ook voor een betere wereld. Elk seizoen biedt zijn eigen unieke smaken, en we zijn enthousiast om ze met jou te delen. Dus de volgende keer dat je je afvraagt wat er nieuw is op het menu, weet dan dat we altijd op zoek zijn naar de beste ingrediënten die het seizoen te bieden heeft.